50 % Francie 50 % Německo 

100 % Jülg 

 Nezáleží na tom, kde se vinice nacházejí. Ať už je to ve Francii nebo v Německu. Pro víno hranice neexistují.

Vinař: Johannes Jülg

Oblast: Jižní Pfalz (Německo)

Vinice: 20 ha (vápenec a červený pískovec)

Hlavní odrůda: Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc

 

 

Schweigen-Rechtenbach - malá vinařská vesnička nacházející se  v Jižním Pfalzu, na pomezí Německých a Francouzských hranic. Právě díky této poloze můžeme ve vínech Johanesse Jülga vidět spojení francouzského stylu a německé preciznosti. 



Vinařství založil Oskar Jülg se svou ženou v roce 1961, ve snaze přinést francouzskou vinařskou kulturu na jih Německa. Oskar Jülg byl průkopníkem používání dubových sudů, které byly do té doby v Německu zapovězené. To se mu nadmíru povedlo, a tak v práci jeho již třetího pokračovatele - Johannese Jülga můžete krásně vidět spojení dvou vinařských kultur. Burgundského stylu a německé preciznosti. Jeho styl je moderní ale ne módní, přímý a pokud jde o kvalitu, tak nekompromisní.

Spätburgunder Kalkmergel

Pikantní minerální Pinot Noir z přísně vybraných hroznů, které odrážejí výrazný charakter půdy. Krásná rubínová barva a překvapivě okouzlující intenzivní tóny černého rybízu a třešní s lehkými náznaky dřevěného kouře. Na patře je tento Pinot velmi divoký. Tóny bylin a dlouhý a elegantní závěr a nádherná živá kyselinka. Zrál z 50 % na klasickém dubovém sudu (doppelstück 2 400l) a z 50 % na barikovém sudu  (225 l).

Cukr: 0 g/l | Kyseliny: 5,9 g/l | Alkohol: 13,0 %

Blanc de Noir, sekt 

Sekt Blanc de Noir je vyrobený tradiční metodou kvašení v láhvi. Je složen z jemných hroznů Pinot Noir, které mu dodávají jeho zlatožlutou barvu. Jsou v něm znát tóny malin a tmavých lesních plodů. Na chuti je pikantní a svěží.

Cukr: 4,9 g/l | Kyseliny: 9,1 g/l | Alkohol: 12,0 %

Crémant, sekt

Sekt vyrobený z odrůd vína Chardonnay a Pinot Blanc tradiční metodou kvašení v láhvi. Jemné tóny angreštu, zralého jablka a náznak citrusů V závěru dlouhotrvající a osvěžující chuť s jemnými minerálními tóny.

             

Cukr 3,0 g/l | Kyseliny: 5,2 g/l | Alkohol: 13,0 %